Simpelveld, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
0611344894

Wat kost een vakantie met een gehuurde caravan?

Wat kost een vakantie met een gehuurde caravan? Bekijk de video hier:

 

Liever lezen? De tekst uit het filmpje is hieronder uitgeschreven:

Extra betalen voor allerlei dingen bij huur caravan
Let op: Bij sommige verhuurbedrijven betaal je voor veel dingen extra.

Vandaag wil ik het hebben over wat het kost om een caravan te huren. Als je normaal een caravan huurt dan betaal je er vaak 450 Euro per week voor. Zeker op het moment dat je een grotere caravan huurt dan gaan de prijzen al richting de 550 Euro per week. Dat is uiteraard mits je zelf een auto hebt. Let er hierbij wel op dat je de caravan mag trekken aangezien je voor zwaardere caravans een zwaardere auto nodig hebt. Op zich logisch maar toch even het vermelden waard.

Sommige caravanverhuurbedrijven vragen extra geld voor de normale spullen, althans wat ik heel normaal vind, zoals bestek en zijspiegels. Het is aan te raden erop te letten dat er geen extra kosten bijkomen.

Stel dat je naar Frankrijk op vakantie gaat met een gezin met 2 kinderen dan betaal je 35 Euro per nacht ongeveer voor een campingplaats. Voor 13 nachten (2 weken – 1 dag reistijd) is dat 455 Euro.

Als je bij mij een caravan huurt betaal je geen 900 Euro voor 2 weken (450 Euro per week * 2 weken) maar 197 Euro per week * 2 weken= 394 Euro. Dat is al een besparing van 506 Euro ten opzichte van een nieuwe caravan huren en dat is een besparing van ruim 56%.

Caravan huren 450 Euro per week

Caravan huren: 450 Euro per week

Caravan Ibiza huren

Caravan huren 197 Euro per week

De camping kost uiteraard hetzelfde, onafhankelijk wat voor caravan je bij hebt en inclusief stroom is dat die 455 Euro ongeveer. Mocht je bij mij een caravan huren dan betaal je 455 + 394= 849 Euro aan campingsgeld en huur voor de caravan als je naar Frankrijk gaat.

Dit is nog zonder de brandstof van de auto. Die komt er nog bij, net zoals de tol. Zeker als je naar Frankrijk gaat betaal je tol voor de snelwegen en dat zijn behoorlijke bedragen. Dit kan je ontwijken door bijvoorbeeld binnenwegen te nemen. Zeker als je dan een dagje extra pakt om te reizen is het erg leuk om rond te rijden en allerlei verschillende dingen te zien onderweg.

Daarnaast heb je het eten en drinken dat er ook bijkomt en de activiteiten die je doet. Kijk, de kosten voor het eten en drinken heb je thuis ook al, je hoeft alleen te bepalen wat je er extra aan uitgeeft.

Aan al deze extra dingen kan je best veel geld kwijt zijn of juist op besparen. Ga je vaak naar Disneyland of andere vergelijkbare dingen dan ben je veel geld kwijt, terwijl als je alles low budget doet kom je voor die 900 Euro exclusief brandstof al een heel eind

Mocht je denken dat dit artikel ook voor andere mensen interessant is dan zou het voor zowel hun als mij fijn zijn als je dat met ze wil delen. Ook als je zelf nog tips hebt dan kan je ze onder dit artikel plaatsen zodat andere mensen ze ook kunnen zien. Alvast bedankt voor de moeite in dat geval!

Laat een bericht achter