Landgraaf, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
088-6003810

Toch nog op vakantie deze zomer?

Dachten we een aantal weken geleden nog dat we noodgedwongen heel de zomer in de tuin door moesten brengen, nu ziet het er gelukkig alweer een stuk rooskleuriger uit. Overal worden maatregelen getroffen om het “normale” leven weer op te kunnen pakken. Het lijkt er zelfs op dat de geboekte vakantie misschien toch nog door kan gaan. In Nederland richting camping gaan behoort sowieso weer tot de opties, maar ook niet alle buitenland vakanties worden geannuleerd. In welke landen zijn toeristen eigenlijk weer welkom? En waar kunt u rekening mee houden?

Welke bestemmingen behoren tot de mogelijkheden?

In sommige landen heeft het coronavirus erger huisgehouden dan in andere landen in Europa. Er zijn dus een aantal landen die voorlopig beter nog even vermeden kunnen worden. Maar er zijn er ook genoeg waar het aantal besmettingen binnen de perken is gebleven. Dit geldt bijvoorbeeld voor Portugal, Griekenland en Kroatië. Aan de hand van actuele gegevens wordt per land een positief of negatief reisadvies gegeven. Zolang het ministerie van Buitenlandse zaken geen code oranje of rood heeft afgegeven voor een bestemming, kunt u er prima op vakantie gaan. U zult in elk geval niet meer risico lopen dan in Nederland, zolang u zich aan de maatregelen houdt uiteraard.

Hoe zit het met annuleren en omboeken?

Veel mensen zijn momenteel huiverig voor het boeken van een vakantie. Logisch, want het zijn onzekere tijden. Wat als blijkt dat uw reis straks toch ineens niet door kan gaan? Gelukkig spelen sommige reisorganisaties hierop in, door bijvoorbeeld minder strenge omboekingsvoorwaarden te hanteren. Dit kunt u dus het beste even controleren bij de organisatie alvorens de vakantie te boeken.

Het afsluiten van een annuleringsverzekering is ook een goed idee. In het geval dat uw reis geannuleerd wordt door de reisorganisatie zelf, omdat reizen naar een bepaalde stemming niet toe is gestaan, dan krijgt u uw geld in de meeste gevallen terug. Annuleert u echter zelf de reis, omdat u het toch niet ziet zitten om op vakantie te gaan, dan heeft u geen recht op teruggave van de kosten.

Waar kan ik rekening mee houden voor en tijdens de vakantie?

Voordat u gaat boeken, controleert u natuurlijk eerst welke bestemmingen tot de mogelijkheden behoren. Daarnaast is het dus verstandig om uit te zoeken hoe het geregeld is met het eventueel annuleren of omboeken van de reis. Op de website van de ANVR kunt u informatie vinden met betrekking tot de corona maatregelen. Ook kunt u per bestemming het actuele reisadvies bekijken.

Om teleurstellingen tijdens de vakantie te voorkomen, is het raadzaam om te checken hoe het zit met de de mogelijkheden om bepaalde activiteiten te ondernemen, de horeca gelegenheden en dergelijke. In elk land zijn andere maatregelen getroffen om verspreiding van het virus te beperken. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn en u hieraan te houden, maar dit staat een fijne vakantie niet in de weg!

Laat een bericht achter