Landgraaf, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
088-6003810

Tips voor een goedkope kampeervakantie

Op vakantie gaan is niet de meest goedkope bezigheid. Van de caravan en de reis naar de bestemming, tot de plek op de camping, alles kost geld. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de activiteiten die worden ondernomen. Toch zijn er genoeg manieren om een fantastische vakantie te beleven zonder al te veel geld uit te geven aan uitstapjes. Hier leest u een aantal tips om het leuk en betaalbaar te houden.

Uitjes met korting en gratis toegang

Gaat u graag naar het museum? Kijk dan van tevoren of er dagen zijn dat u gratis naar binnen kunt. Veel musea hebben wekelijks of maandelijks een dag met gratis toegang. Daarnaast is er vaak korting voor bepaalde doelgroepen, zoals kinderen. Voor een dagje pretpark hoeft u ook niet het volle pond te betalen. Vooral in Nederland zijn er vaak spaaracties voor korting op een toegangskaartje. Dit kan al snel de helft schelen en dat loont zeker de moeite als u er met uw gezin op uit gaat.

Voor diverse regio’s en steden is er de mogelijkheid om een city card aan te schaffen. Hiermee kunt u meestal gebruik maken van het openbaar vervoer, maar ook korting ontvangen op toegang tot bepaalde bezienswaardigheden.

De leukste dingen kosten niets

Voor niets gaat de zon op. En zon is nu precies wat we nodig hebben voor een geslaagde zomervakantie op de camping. Zolang het weer meewerkt, kunt u van alles ondernemen waarvoor geen geld nodig is. Mooie wandelingen of fietstochten maken, genieten van de natuur, een dagje strand, leuke dorpen of steden bewonderen, opties genoeg.

Rustig dagje op de camping

Op vakantie wilt u waarschijnlijk leuke dingen zien en beleven, maar het is ook belangrijk om uit te kunnen rusten van de dagelijkse beslommeringen. Het kan lastig zijn om de balans te vinden, vooral als u graag veel wilt doen en alles uit de vakantie wilt halen wat erin zit. Gelukkig kan het ook erg fijn om lekker op de camping te blijven, zodat iedereen zijn eigen gang kan gaan. Op de meeste campings is er genoeg te doen, vooral voor kinderen. Las een dagje in om te luieren aan het zwembad, of een boek te lezen bij de caravan. Dat is pas echt vakantie!

Zelf koken, barbecueën en picknicken

Uit eten gaan is leuk, maar nu eenmaal niet erg voordelig. Voor een goedkope vakantie kunt u dit dus het beste tot een minimum beperken, of helemaal terzijde laten. Bij de caravan eten kost een stuk minder en u kunt het zo gezellig maken als u zelf wilt. Samen boodschappen doen is al een uitje op zich. Vervolgens kokkerellen of barbecueën bij de caravan en dan gezellig tafelen. Ook als u op pad gaat is het beter om zelf de lunch mee te nemen. Een broodje om onderweg te happen, of een uitgebreide picknick op een mooie plek!

Laat een bericht achter