Landgraaf, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
088-6003810

Tips voor een geslaagde kampeervakantie in de herfst

Tips voor een geslaagde kampeervakantie in de herfst

U heeft besloten om er deze herfst lekker op uit te gaan met de caravan. Dit kan natuurlijk erg leuk zijn, mits de caravan waarmee u op pad gaat geschikt is voor guur herfstweer. Kamperen in de herfst is nu eenmaal iets anders dan kamperen in de zomer. Daarom hieronder een aantal tips voor een geslaagde herfstvakantie met de caravan.

Geschikte camping kiezen

Campings die in de zomer fantastisch zijn, kunnen in de herfst flink tegenvallen. In de zomer heeft u vaak niet veel nodig om het naar uw zin te hebben. Als er een fijn buitenzwembad is, dan is het al snel goed. Met koud en regenachtig weer is het een ander verhaal. Het is dan prettig als er ander vermaak is in de omgeving. Dit geldt zeker als u met kinderen op vakantie gaat. Waar u ook op kunt letten bij het kiezen van een camping, zijn de sanitaire voorzieningen. Als u geen douche en toilet in de caravan heeft, dan bent u afhankelijk van de voorzieningen die op de camping aanwezig zijn. Het is prettig als deze verwarmd zijn (tenzij u een ontzettende bikkel bent natuurlijk). Houd er rekening mee dat veel campings helemaal gesloten zijn in de herfst en wintermaanden, om teleurstellingen te voorkomen.

Warm blijven in de caravan

Misschien deinst u niet terug voor een beetje kou en houdt u het graag zo eenvoudig mogelijk, dat kan. Maar voor iedereen die er behaaglijk bij wil zitten in de caravan is enige vorm van verwarming aan te raden. Er zijn verschillende soorten kacheltjes die geschikt zijn voor in de caravan en daarnaast zijn er ook andere manieren om de boel warm te houden. Wist u bijvoorbeeld dat er speciale verwarmingsmatten zijn voor op de vloer? Ideaal als u uit bed komt en niet op een ijskoude vloer wilt lopen.

Daarnaast is het natuurlijk verstandig om genoeg warme kleding mee te nemen en wellicht dekentjes om onder te kunnen kruipen. De herfst is tenslotte het seizoen bij uitstek om het lekker knus en gezellig te maken. Zorg er echter wel voor dat u de boel niet hermetisch afsluit om de warmte binnen te houden. Goede ventilatie is erg belangrijk en zeker ‘s nachts is het aan te raden om in elk geval een raam op een kiertje te zetten.

Slapen

Is het in de zomer vaak bloedheet in de caravan, in de herfst koelt kan het juist een stuk kouder zijn dan u verwacht. Ook als de zon overdag schijnt en het nog vrij behaaglijk is, daalt de temperatuur snel als de zon eenmaal onder is. Een lekkere warme slaapzak is dus geen overbodige luxe. Willen de kinderen graag in een tentje slapen? Laat ze dan bij voorkeur niet op een luchtbed liggen. Circulerende lucht warmt niet op, waardoor het bed koud blijft. Een matrasje van schuimrubber is een betere keuze. En wellicht is een elektrische deken ook een goed idee.

Heeft u alle voorzorgsmaatregelen getroffen? Dan is het natuurlijk vooral een kwestie van gewoon genieten van het campingleven, de frisse buitenlucht en de mooie natuur. Een stevige wandeling is immers ook een goede manier om warm te worden.

Laat een bericht achter