Landgraaf, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
088-6003810

Slecht weer op vakantie

Slecht weer op vakantie? Goede voorbereiding scheelt een hoop gedoe!

Gaat u op vakantie naar een plek waar zonnig weer niet altijd 100 % gegarandeerd is? Dan kunt u maar beter zo goed mogelijk voorbereid zijn op een flinke regenbui. Optimisme is een mooie eigenschap, maar een overstroomde voortent is toch iets minder leuk. En de meeste ellende die veroorzaakt wordt door regen, kan gewoon worden voorkomen. De volgende tips maken regen op vakantie niet zozeer leuker, maar zorgen er wel voor dat de vakantie niet in het water valt.

Strategische plek kiezen

Met de technologie van tegenwoordig, is het makkelijk om het weer een beetje in de gaten te houden. Een fikse regenbui zal vaak niet onverwacht uit de lucht komen vallen, zodat u op tijd voorbereidingen kunt treffen. Het begint eigenlijk al bij aankomst op de camping. De juiste plek uitzoeken kan een hoop wateroverlast voorkomen. Aangezien water naar beneden stroomt, kunt u beter niet naast een helling of in een dal gaan staan. De caravan zal niet snel vollopen, maar de voortent is een ander verhaal.

Het opzetten van de (voor)tent

Aan de caravan zelf hoeft u niet veel te doen. Die kan wel tegen een beetje wind en regen. Maar bij het opzetten van de voortent, of het tentje waar de kinderen in slapen, kunt u wel een aantal maatregelen treffen. Het gebruik van scheerlijnen is verstandig, zodat de wind niet teveel grip krijgt op de tent. U kunt deze het beste op zo’n 1,5 meter van de tent vastzetten. Ook niet onbelangrijk is het om de juiste haringen te gebruiken voor de ondergrond.

Als het om de voortent of luifel gaat, kunt u nokbogen plaatsen voor extra versteviging bij slecht weer. Deze speciale stokken komen tussen de midden- en zijstokken. Ze lopen rond, waardoor het regenwater van het dak afstroomt en niet blijft liggen. U hoeft dan niet bang te zijn voor instortingsgevaar door het gewicht van het water. Ook voor water dat de tent in stroomt vanaf de grond is gedacht. Om dit te voorkomen zijn er speciale zeilen met een opblaasbare rand te koop.

Is er storm op komst? In dat geval kunt u stormbanden bevestigen aan de luifel of voortent. Met erg harde wind is het wellicht verstandig om de (voor)tent even helemaal af te breken. Het is misschien veel werk, maar het kan wel stormschade voorkomen. Met onweer kunt u beter niet in een tent gaan zitten. De caravan of de auto zijn in die situatie een stuk veiliger om te verblijven.

Tijd voor knusse binnenactiviteiten

Ach, het heeft ook wel weer iets gezelligs, dat druilerige weer op de camping. Het biedt mogelijkheden voor knusse binnenactiviteiten, zoals een spelletje spelen of een boek lezen. Zolang het geen dagen achter elkaar met bakken uit de hemel komt natuurlijk. Als het niet koud is, dan kunnen zelfs buitenactiviteiten in de regen een hoop lol opleveren. In de regen wandelen kan best verfrissend zijn en ook zwemmen is een hele andere ervaring als het giet. Voorwaarde is dan uiteraard wel dat er geen onweer is, want dat is een risico. Houdt het slechte weer te lang aan? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om de boel in te pakken en rechtsomkeert te maken.

Laat een bericht achter