Landgraaf, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
088-6003810

Op vakantie naar Spanje? Het kan weer!

Net als veel andere Europese landen is Spanje weer opengesteld voor toeristen. De reis naar dit ultieme vakantieland kan dus toch doorgaan, al zijn er natuurlijk wel een aantal dingen om rekening mee te houden. Voor elk land gelden andere coronamaatregelen en het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. Daarom leest u hier welke regels er gelden in Spanje en wat u kunt doen om veilig vakantie te vieren.

Algemene maatregelen

Europeanen mogen Spanje weer in, maar er vindt wel controle plaats bij de douane. In Spanje wordt 1,5 tot 2 meter afstand gehanteerd. Mondkapjes zijn niet verplicht in winkels en supermarkten, maar worden wel aangeraden.

Welke voorzieningen zijn geopend?

Gelukkig zijn ook de campings weer toegankelijk, anders zou het wel erg lastig zijn om een plekje voor uw caravan te vinden. Het is geen probleem als de caravan niet voorzien is van toilet en douche, want u kunt gewoon weer gebruik maken van het sanitair op de camping. Maatregelen en regels kunnen per regio iets afwijken.

Net als in Nederland zijn de supermarkten gewoon open. Ook veel andere winkels hebben hun deuren weer geopend, evenals drogisterijen en tankstations. Voor restaurants geldt dat binnen de helft van de capaciteit mag worden gebruikt. Op de terrassen is dit driekwart. Hotels zijn geopend, maar ook hier gelden bepaalde voorwaarden. Deze kunnen per hotel verschillen. Wilt u precies weten welke regels er gelden in het hotel waar u wilt overnachten, dan kunt u het beste even contact opnemen met het hotel zelf.

Wie graag een avondje uit gaat, kan weer terecht in de discotheek. Uiteraard geldt ook hier dat een beperkt aantal mensen wordt toegelaten. Volle dansvloeren zijn uit den boze, dus houd er rekening mee dat niet de hele avond de voetjes van de vloer kunnen.

Hoe zit het met uitjes?

Wie richting Spanje gaat, wil meestal kunnen genieten van zon, zee en strand. De stranden zijn toegankelijk, al is het natuurlijk belangrijk om de gepaste afstand te bewaren. Er wordt in de gaten gehouden of de stranden niet te vol raken. Ga dus niet te laat, want dan heeft u de kans dat u niet meer wordt toegelaten.

Een dagje pretpark behoort ook weer tot de mogelijkheden. Net als bij ons wordt een maximaal aantal bezoekers gehanteerd. Wilt u zeker weten dat uw gezellige uitje niet in het water valt, zorg dan op tijd voor kaartjes. Hetzelfde geldt eigenlijk voor een bezoek aan het museum, het theater of een concert. Het beste kunt u vooraf informeren wat er mogelijk is en kaartjes reserveren.

Al met al geldt eigenlijk dat er overal iets meer planning bij komt kijken en een vooruitziende blik. Er is minder ruimte voor spontane uitjes, omdat u dan de kans loopt om buiten de boot te vallen. Maar dit hoeft de vakantiepret zeker niet te bederven. Er zijn weer genoeg mogelijkheden om leuke dingen te ondernemen.

Laat een bericht achter