Landgraaf, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
088-6003810

Op vakantie in de herfst, genoeg mogelijkheden

Op vakantie in de herfst, genoeg mogelijkheden

De zomer loopt op zijn eind, het wordt frisser en de zon houdt het een stuk eerder voor gezien. Voor sommige mensen is dit het ideale moment om er lekker met de caravan op uit te trekken. De vakantiegekte met alle drukte is voorbij, zodat u kunt genieten van de rust op de camping. Heerlijk wandelen of fietsen in de natuur die langzaam de mooiste kleuren prijsgeeft. Er zitten genoeg voordelen aan op vakantie gaan in de herfst. Maar waar kunt u op letten om de vakantie te laten slagen?

Genieten in herfstsferen

Vindt u het prettig dat het niet zo warm meer is en kunt u wel genieten van een flinke herfstbui? Dan kunt u er natuurlijk voor kiezen om lekker dicht bij huis te blijven. In ons eigen land zijn genoeg mooie campings waar u in de herfst terecht kunt. En dit geldt ook voor onze zuiderburen, Duitsland, Luxemburg en het noorden van Frankrijk, om maar wat voorbeelden te geven. De koelere temperaturen bieden de ideale omstandigheden om op uw gemak mooie plekken te verkennen. U kunt steden bezoeken zonder steeds verkoeling op te hoeven zoeken en wandelingen maken zonder uzelf in het zweet te werken.

Liever lang zomer

Bent u toch nog niet helemaal klaar voor de herfst? Dan is het waarschijnlijk een goed idee om het iets zuidelijker te zoeken. Het is een stukje verder rijden, maar dan heeft u wel een grotere kans dat u nog van een zomers zonnetje kunt profiteren. In het zuiden van Spanje en Italië is het weer vaak nog prima tot ver in het najaar. Met een beetje geluk kunt u nog genieten van een aantal ontspannen stranddagjes. Ook een terrasje pakken en gezellig voor de caravan zitten kunnen vaak nog prima. En plekken die in de zomer overspoeld worden door toeristen, zijn in het najaar een stuk rustiger. Zo kunt u op uw gemak culturele uitstapjes maken.

Waar u op kunt letten

Mocht u kiezen voor een herfstachtige vakantie in eigen land, of net daarbuiten, dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden. Zo is het prettig als de caravan waarmee u op pad gaat, voorzien is van een verwarming. Het kan behoorlijk fris en vochtig in de caravan worden, en dan is een warmtebron geen overbodige luxe. Sommige caravans zijn zelfs uitgerust met vloerverwarming.

Ook is het goed om eraan te denken dat u waarschijnlijk meer tijd in de caravan door zult brengen. Het is daarom wel fijn als er genoeg ruimte is. Vooral als u met meerdere personen weg gaat en niet steeds op elkaars lip wilt zitten. Een voortent kan een goede oplossing bieden. Hier kunt u ‘s avonds bijvoorbeeld ook gezellig zitten voor een drankje en een spelletje. Om de voortent op te warmen kunt u een kacheltje meenemen dat aangesloten kan worden op de gasfles.

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is het vermaak op en om de camping. In de zomer is er vaak genoeg te doen, wat vooral voor kinderen erg leuk is. Als u in de herfst weg gaat, dan kunt u bijvoorbeeld kijken of er een overdekt zwembad is op de camping, of eventueel een pretpark in de omgeving. En misschien wilt u wel gewoon met zijn tweetjes in alle rust genieten van mooie natuur en heeft u verder niet veel wensen. Dat kan natuurlijk ook.

Laat een bericht achter