Landgraaf, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
088-6003810

Ondanks de crisis, toch naar de camping

Ja, er wordt aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven, maar hoe lang is dat vol te houden? Uiteindelijk komen de muren op je af en krijg je toch behoefte aan een andere omgeving. Wellicht had u plannen gemaakt om er in de meivakantie op uit te gaan. Naar het buitenland op vakantie gaat in elk geval niet door, maar naar de camping in eigen land is wel een optie.

Gaan of thuis blijven?

Door de oproep om vooral niet weg te gaan, hebben veel mensen hun vakantie geannuleerd. Sommige campings en vakantieparken zijn dan ook gesloten, maar er zijn er genoeg waar u nog wel terecht kunt. Het is een goed idee om van tevoren nog even contact op te nemen met de camping om af te stemmen. Ten eerste is het natuurlijk de vraag of u nog terecht kunt, maar misschien is het ook handig om te weten hoeveel mensen er ongeveer op de camping verblijven. Als er bijna niemand is, dan kan het geen kwaad om te gaan. Is het toch nog redelijk druk, dan kunt u altijd besluiten om thuis te blijven.

Voorzieningen op de camping

Zoals u waarschijnlijk wel weet, zijn alle voorzieningen, zoals toiletgebouwen, op de campings gesloten. Houd er rekening mee dat u echt alleen een staanplaats heeft. Een caravan met toilet, douche en keukentje is daarom geen overbodige luxe. Uit eten gaan is immers ook geen optie. Dit alles zorgt er natuurlijk wel voor dat het wellicht niet de vakantie wordt die u voor ogen had. Het is in elk geval een voordeel als u zichzelf goed kunt vermaken.

Voor mensen die lekker tot rust willen komen, een boekje willen lezen en willen wandelen, kan dit een mooie gelegenheid zijn. Maar als u meer het type bent dat op vakantie de gezelligheid op wil zoeken, dan is het misschien toch net iets te rustig.

Activiteiten die u nog wel kunt doen</h2.

De creatieve vakantieganger kan waarschijnlijk nog best wat activiteiten bedenken voor bij de caravan en in de omgeving. Ook als u met kinderen op vakantie gaat, is er genoeg te doen. Op een camping die maar voor een klein deel bezet is, is veel ruimte om leuke spelletjes te doen. Neem dus flink wat buitenspeelgoed mee. Een opblaasbadje is ook een leuk idee, zeker nu er geen zwembad open is. Daarnaast komen spelletjes voor binnen misschien van pas, zeker als het weer te wensen over laat.

Aangezien campings vaak gelegen zijn in een natuurrijke omgeving, is ook buiten de camping het een en ander te beleven. Wandelen, fietsen, picknicken, zolang u voldoende afstand kunt houden van anderen is er van alles mogelijk. En de meeste dingen kosten niks, dus dat is mooi meegenomen!

Laat een bericht achter