Landgraaf, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
088-6003810

Lekker licht op weg met deze inpak tips

Lekker licht op weg met deze inpak tips

Op vakantie gaan met de caravan vergt nogal wat organisatie vermogen. U wilt er zeker van zijn dat u niets vergeet mee te nemen. Daarbij is het belangrijk dat alles op de juiste manier ingeladen wordt, zodat er geen spullen verschuiven en u veilig op de bestemming aankomt. Ook het gewicht is een belangrijk aspect bij het bepakken van de caravan en de auto. Daarom hier een aantal handige tips, zodat u zo licht mogelijk op weg kunt.

Een kilootje hier en een kilootje daar

Er zijn heel veel dingen te bedenken waarop u gewicht kunt besparen, maar het is een beetje overdreven om over elke gram te moeten nadenken. Een compleet stenen servies met roestvrijstalen bestek weegt natuurlijk wel meer dan de plastic variant. Ook zijn er tegenwoordig compacte en lichtgewicht alternatieven voor pannen. Dit zijn geen cruciale dingen, maar het maakt wel verschil. Als u er graag een sport van maakt om zo licht mogelijk op weg te gaan, dan is dit het overwegen waard.

De water- en gasvoorraad

Wat wel echt een aanzienlijk verschil kan maken, dat zijn bijvoorbeeld de watertank en het spoelreservoir van het toilet. U bent misschien een of twee dagen onderweg naar uw bestemming en heeft hiervoor niet de volledige capaciteit aan water nodig. U kunt de tank en het reservoir deels vullen, zodat er voldoende water is voor onderweg. Op de plaats van bestemming zal hoogst waarschijnlijk ook meer dan genoeg water aanwezig zijn, zodat u de rest kunt aanvullen. Ook gasflessen wegen flink door, vooral als ze gevuld zijn. Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor het water; neem alleen de hoeveelheid gas mee die u onderweg denkt nodig te hebben. Op de camping heeft u de gelegenheid om gasflessen te kopen, of lege gasflessen te vullen.

Het reservewiel

Iets anders dat u kunt overwegen, is om het reservewiel in de achterbak van de auto te leggen, in plaats van in de caravan zelf. Dit maakt de caravan iets lichter, maar direct ook de auto iets zwaarder, waardoor het gewicht beter verdeeld is. En bent u een specialist in het repareren van banden? Dan kunt u wellicht zelfs het reservewiel achterwege laten en alleen het benodigde gereedschap meenemen.

Tent of voortent

Er zijn ook spullen die bijna gelden als de standaard kampeeruitrusting en die u eigenlijk altijd meeneemt zonder er over na te denken. Denk bijvoorbeeld eens aan de voortent. Deze kan handig zijn als er veel slecht weer is op vakantie, of als u echt wat extra ruimte nodig heeft. Maar misschien is het in dit geval alleen maar ballast waar u toch geen gebruik van gaat maken. En als u toch besluit om de voortent mee te nemen, dan is een extra slaaptentje waarschijnlijk overbodig.

Eten, drinken, toiletartikelen

Neemt u als u op vakantie gaat het liefste alles van thuis mee, zodat u geen vreemde spullen aan hoeft te schaffen in een buitenlandse supermarkt? Bedenk dan dat dit alles bij elkaar ook voor flink wat extra kilo’s kan zorgen. Als het even kan, is het dus beter om op vakantie de pindakaas en de hagelslag even te laten voor wat het is en gewoon te genieten van de lokale keuken. Ook flessen douchegel en shampoo zijn vaak overbodig om vanuit huis mee te nemen. U kunt reisverpakkingen gebruiken, of de benodigde toiletartikelen aanschaffen op de plaats van bestemming.

Laat een bericht achter