Landgraaf, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
088-6003810

Kamperen en fietsen, perfect te combineren

Kamperen en fietsen, perfect te combineren!

Verkent u de omgeving graag met de fiets? Dan is de vakantie hiervoor het uitgelezen moment. U kunt met de caravan naar een mooie bestemming gaan en heerlijke fietstochten maken naar verschillende leuke plekken. Hier alvast wat tips en inspiratie voor een geslaagde fietsvakantie.

Verrassende fietsbestemmingen

U kunt natuurlijk gaan fietsen en kamperen in de Ardennen. Ook Frankrijk biedt genoeg mogelijkheden voor mooie fietstochten. Maar heeft u al eens gedacht aan landen die minder voor de hand liggen, zoals Denemarken, Sloveniëof Oostenrijk? Deze landen beschikken over alle ingrediënten voor een afwisselende fietsvakantie. Er is prachtige natuur en berglandschappen, maar ook fascinerende dorpen en steden om al fietsend te ervaren.

In Oostenrijk liggen indrukwekkende fietsroutes langs de Donau. Het voordeel van fietsen langs een rivier is dat alles vrij vlak is. Oostenrijk is bergachtig, maar als u het niet ziet zitten, hoeft u zich hier niet aan te wagen. Ook de hoofdstad, Wenen, is heel goed met de fiets te ontdekken.

Sloveniëis een mooi en groen land, maar ook niet erg vlak. Met een beetje conditie kunt u hier leuke dorpjes tegenkomen om te bezoeken. Even neerstrijken op een gezellig terrasje voor een verfrissend drankje, en dan weer verder. Op de fiets komt u op plaatsen waar u anders niet zo snel zou komen en zo kunt u de pareltjes ontdekken van dit verrassende land.

Denemarken is niet zo groot, maar biedt wel legio mogelijkheden om heerlijk te kamperen en te fietsen. Een mooi landschap, fijne stranden en gezellige dorpen en steden: het complete plaatje voor een topvakantie. Kopenhagen is een echte fietsstad en mag zeker niet ontbreken op de routeplanning.

Zelf op pad of met een groep?

U kunt natuurlijk zelf een route uitstippelen langs interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Er zijn altijd wel campings in de buurt te vinden waar u een plek kunt reserveren voor uw caravan. U kunt dan zelf bepalen hoe lang u op een bepaalde plek blijft en alles in uw eigen tempo doen. Een andere optie is een georganiseerde reis, waarbij u steeds met een groep op pad gaat. De hele reis is dan al voor u uitgestippeld, inclusief fietsroutes en excursies onder leiding van een gids. Een voordeel hiervan is dat u niet zult verdwalen en zeker weten langs alle hoogtepunten komt. Aan de andere kant zit niet iedereen te wachten op zoveel gezelschap. Het is maar net wat u prettig vindt.

Tips voor een geslaagde fietsvakantie

Om teleurstellingen te voorkomen, kunt u het beste goed voorbereid op pad gaan. Een goede fiets is uiteraard erg belangrijk. Met uw gewone stadsfiets komt u in Nederland en in het Noorden van Duitsland een heel eind, maar niet in bergachtig gebied. Hier heeft u minstens een aantal versnellingen nodig en goede remmen die niet snel oververhit raken bij bergje af rijden. Het is daarom een goed idee om u te laten adviseren door iemand die er verstand van heeft.

Daarbij kunnen goede asseccoires ook een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan waterdichte fietstassen, of benodigdheden om een band te plakken.

Laat een bericht achter