Landgraaf, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
088-6003810

Kamperen bij de boswachter

Wilt u tijdens uw vakantie vooral kunnen genieten van rust, ruimte en natuur? Dan zijn hiervoor genoeg mogelijkheden, zeker ook in Nederland. Zo zijn er steeds meer natuurcampings te vinden door heel het land. Maar wat is een natuurcamping nu eigenlijk precies en wat kunt u verwachten als u hiervoor kiest?

Wat is een natuurcamping?

Natuurcampings zijn vaak kleinschalige campings die zich bevinden op een mooie, rustige plek. Ze voldoen aan een aantal eisen, zodat de ‘natuurervaring’ gewaarborgd is. U heeft bijvoorbeeld een bepaalde hoeveelheid ruimte rond uw plek, zodat u niet bij de buurman op zijn bord kunt kijken. Op een veld mogen dus ook maar een maximaal aantal tenten of caravans staan, waardoor u vrij veel privacy heeft. Het geluid van apparaten zoals radio en televisie is niet toegestaan en na een bepaalde tijd moet het stil zijn. U kunt dus in ongestoord in slaap vallen bij het geluid van krekels of tikkende regen.

Wat u kunt verwachten

Het spreekt voor zich dat alles op een natuurcamping vrij basic is. Dat is natuurlijk ook het hele idee, even terug naar de basis om bij te komen van alle drukte. Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat u geen restaurant of campingwinkel hoeft te verwachten. En ook geen luxe zwembad of een animatieteam voor de kinderen. Wat u wel kunt verwachten is stilte, ruimte, een gemoedelijke sfeer en een mooie omgeving. Ideaal als u graag gaat wandelen, fietsen of misschien wel kanoën.

Een natuurcamping hoeft zeker niet saai te zijn en in de omgeving is vaak genoeg te doen, ook voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan zwemplassen, speelbossen of een vogelpark. In de meeste gevallen is er een toiletgebouw op de camping, maar dit is niet overal zo. Dit geldt ook voor elektriciteitsvoorzieningen. Het is dus goed om hierop te letten als u boekt. Tenzij u echt helemaal terug naar de basis wilt natuurlijk.

Natuurcamping vinden en boeken

Als u op internet zoekt naar natuurcampings, dan zult u er waarschijnlijk genoeg vinden. Staatsbosbeheer beschikt over veel mooie kampeerterreinen door heel het land. Van klein tot iets groter en met verschillende voorzieningen en bezienswaardigheden in de omgeving. Aan het water of juist in de bossen of in de duinen. Het is maar net wat u aanspreekt.

Wilt u in het hoogseizoen gaan natuurkamperen? Dan is een plek reserveren een goed idee. Momenteel is reserveren sowieso verplicht, in verband met de corona maatregelen. Normaal gesproken is het ook mogelijk om op de bonnefooi te komen.

Laat een bericht achter