Landgraaf, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
088-6003810

Ierland ontdekken met de caravan

Ierland ontdekken met de caravan

Wanneer u denkt aan bestemmingen om met de caravan naartoe te gaan, komt Ierland waarschijnlijk niet als eerste in u op. Toch leent dit prachtige stukje aarde zich hier perfect voor. Door het milde klimaat kunt u eigenlijk heel het jaar door een fijne vakantie beleven in Ierland. Wat de mooiste plekken zijn, dat leest u hier.

Langs de kust of door het binnenland

In Ierland zijn veel geweldige routes te vinden die bij uitstek geschikt zijn om af te leggen met de caravan. Zowel langs de kust als in het binnenland is genoeg te zien en te ontdekken. Langs de Oostkust van het land gaat u terug in de tijd en kunt u de eeuwenoude geschiedenis ervaren. Aan de Westkust ligt de Wild Atlantic Way, die absoluut de moeite waard is voor een road trip met de caravan. Of u nu alle 2500 kilometer aflegt of een deel ervan, het afwisselende, ruige kustlandschap zorgt voor een onvergetelijke beleving. Van hoge kliffen en rotsen tot mooie verborgen baaien en surfstranden, deze Westelijke kustlijn heeft alles. Langs de weg zijn veel mogelijkheden om even te stoppen, zodat u kunt genieten van het uitzicht en even de benen kunt strekken.

Campings om te verblijven

Door heel Ierland zijn genoeg campings te vinden waar u een plek kunt huren om met uw caravan te staan. Op veel campings kunt u het hele jaar terecht, maar er zijn ook campings die in de wintermaanden gesloten zijn. Als u er in de zomer op uit trekt, dan is het verstandig om van tevoren uw plek op de camping te reserveren. Buiten het hoogseizoen is er meer ruimte voor spontaniteit en is er meestal wel een plekje vrij. Zomaar uw caravan ergens neerzetten is geen goed idee. Wildkamperen is in Ierland alleen toegestaan met een tent en in hiervoor bestemde gebieden.

De oversteek maken met uw caravan

Het is fantastisch om met de caravan door Ierland te trekken, maar u moet er natuurlijk wel eerst zien te komen. Gelukkig zijn er verschillende opties om de oversteek te maken. U kunt ervoor kiezen om de Ferry te nemen vanuit het Noorden van Frankrijk. Opstappen kan in Cherbourg of Roscoff en er gaan Ferries naar Dublin, Cork en Rosslare. Het is geen kort vaartochtje; u bent al snel 18 uur verder voor dat u op de plaats van bestemming aankomt. Maar als u het ziet als een deel van de vakantie ervaring hoeft dit geen probleem te zijn.

Een andere mogelijkheid om in Ierland te komen is om in Hoek van Holland aan boord te gaan en naar Harwich te varen. Vanuit hier kunt u naar Holyhead rijden, een rit van ongeveer 5 uur. Dan is het nog 1,5 uur met de fast-ferry naar Dublin. Deze optie is wellicht iets ingewikkelder, maar de afwisseling kan ook wel leuk zijn. Het is maar net wat voor u het beste werkt.

Wanneer u van de boot af komt, vergeet niet om links te gaan rijden! Waarschijnlijk geven andere weggebruikers al het goede voorbeeld, maar het kan even wennen zijn.

Laat een bericht achter