Landgraaf, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
088-6003810

Hond mee naar de camping

<h1>Hond mee naar de camping</h1>

Gaat u lekker kamperen met zijn tweeën of met het hele gezin? Dan gaat de hond natuurlijk ook gezellig mee! Uw trouwe viervoeter laat u immers liever niet achter in een pension en een oppas regelen is ook niet altijd eenvoudig. Maar waar kunt u op letten als u met de hond op vakantie gaat?

<h2>Zoek een camping waar huisdieren welkom zijn</h2>

Niet op iedere camping zijn honden toegestaan, maar gelukkig zijn er genoeg mooie plekken te vinden waar dit wel het geval is. Het is natuurlijk belangrijk dat er genoeg faciliteiten zijn voor zowel uzelf als voor de hond. Dat honden welkom zijn op een camping, betekent niet altijd dat er ook daadwerkelijk rekening mee gehouden is. Als uw hond het heerlijk vindt om te zwemmen, dan kunt u bijvoorbeeld kijken of die mogelijkheid er wel is op de camping. Ook een belangrijk punt is de uitlaatgelegenheid op en om de camping. Het is misschien fijn als uw hond de ruimte heeft om te spelen en los te lopen. Niet alleen op de camping zelf, maar bijvoorbeeld ook in natuurparken of bossen in de omgeving. Gaat u naar een camping waar honden niet los mogen lopen, overweeg dan om een extra lange lijn mee te nemen, zodat uw hond toch veel bewegingsvrijheid heeft.

<h2>Regelgeving op de plaats van bestemming</h2>

In alle landen gelden weer net andere regels als het gaat om huisdieren. Het is dus van belang om hiervan op de hoogte te zijn. Zowel voor het land waar u naartoe gaat, als de landen waar u doorheen reist. Heeft uw hond alle benodigde inentingen? Heeft hij een chip of oormerk? Het aantal honden dat u mee mag nemen en hoelang zij in een bepaald land mogen verblijven, kan per land verschillen. En wist u dat het in Duitsland verplicht is om uw hond vast te zetten in de auto? Alle regels en eisen per land zijn hier duidelijk voor u op een rijtje gezet.

<h2>Tijdens de autorit</h2>

Als u een geschikte camping heeft gevonden, dan is het alleen nog een kwestie van de afstand naar de bestemming overbruggen. Waarschijnlijk heeft uw hond geen probleem met autoritten, anders had u niet besloten om hem mee op vakantie te nemen. Als u tijdens het rijden regelmatig even stopt om uw hond te laten rennen en plassen, dan zal de reis prima te doen zijn. En natuurlijk is het belangrijk om voldoende water mee te nemen en het lieve beest niet achter te laten in een snikhete auto. Honden raken door hun vacht snel oververhit en u wilt uw vakantiedag niet in de wachtkamer van een buitenlandse dierenarts doorbrengen.

<h2>Verblijf op de camping</h2>

Eenmaal op de camping is het prettig als uw huisdier zich zo snel mogelijk op zijn gemak voelt. Het helpt als hij zijn eigen mand heeft om in te liggen en eventueel zijn eigen speeltjes. Ook kan het handig zijn om zijn eigen vertrouwde voer mee te nemen. Creëer een lekker plekje voor uw viervoeter in de schaduw, zodat hij verkoeling kan zoeken. En dan kunt u heerlijk gaan genieten van uw welverdiende vakantie!

Laat een bericht achter