Landgraaf, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
088-6003810

Groepsreis met de caravan

Met de caravan op groepsreis, gezellig en georganiseerd

Heeft u op vakantie het liefst een hoop gezelligheid om u heen? Dan kan het een leuk idee zijn om eens een groepsreis te boeken. Als u alleen bent, dan kan een groepsreis uitkomst bieden, maar ook als stel is reizen met een groep mensen erg gezellig. Er zijn vele organisaties die groepsreizen organiseren naar verschillende mooie bestemmingen. Hieronder alvast de belangrijkste weetjes over groepsreizen op een rijtje.

Waarom op groepsreis?

Voorop gesteld; als u het liefst op uzelf bent en helemaal uw eigen gang wilt kunnen gaan op vakantie, dan is een groepsreis natuurlijk minder geschikt. Geniet u echter van het gezelschap van anderen en vindt u het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Dan kan het een erg leuke ervaring zijn om samen met andere kampeerders van camping naar camping te reizen. Buiten het gezelschap van andere vakantiegangers, zitten er nog meer voordelen aan groepsreizen. Zo is de reis volledig georganiseerd en hoeft u zelf niet na te denken over waar u naartoe gaat. De route is uitgestippeld, uw plek op de camping is besproken en excursies zijn gepland. Soms is zelfs uw tafeltje in de beste restaurants al gereserveerd. De reis wordt begeleid door iemand die precies weet waar de mooiste plekjes en leukste bezienswaardigheden te vinden zijn.

Bestemming en soort vakantie

Er worden groepsreizen georganiseerd naar allerlei bestemmingen in Europa die goed te bereiken zijn met de caravan. Naast verschillende bestemmingen, kunt u ook het soort vakantie kiezen dat bij u past. Wilt u vooral culturele uitstapjes maken en mooie gebouwen, kerken en kastelen bekijken? Of wilt u juist graag een vakantie met veel sportieve activiteiten? Er zijn ook groepsreizen speciaal voor 50 plussers. En wijnreizen die u meenemen langs de mooiste wijnstreken om heerlijke wijnen te proeven en het verhaal erachter te weten te komen.

Veel groepsreizen zijn volledig georganiseerd van vertrek tot thuiskomst. Het is echter ook mogelijk om uw groepsreis naar wens te laten samenstellen. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld kiezen als u met een groep vrienden of familie op vakantie gaat. U bent dan in de gelegenheid om zelf aan te geven waar u naartoe wilt en wat u graag wilt zien of doen tijdens de vakantie.

Waar u verder nog op kunt letten

Er zijn bij het boeken van een groepsreis met uw caravan nog meer dingen waar u op kunt letten. Zo vindt u de grootte van de groep misschien belangrijk. Of wilt u graag dat degene die de reis begeleidt Nederlands spreekt. In de meeste gevallen zal de reisleiding wel gewoon Nederlands spreken, maar dit kan een puntje van aandacht zijn bij het boeken van de reis.

Als alles is geboekt en geregeld, dan is het alleen nog maar een kwestie van spullen inpakken en uw reisgenoten en reisleiding ontmoeten op de afgesproken verzamelplek. Vanaf daar kunt u zich mee laten nemen naar alle leuke en mooie plekken die voor u uitgestippeld zijn. Een hele fijne en gezellige vakantie gewenst!

Laat een bericht achter