Landgraaf, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
088-6003810

De paden op, de lanen in: op wandelvakantie met de caravan

De paden op, de lanen in: op wandelvakantie met de caravan

Een rustige vakantie op de camping of aan het strand kan lekker zijn, maar dit jaar wilt u misschien een iets actievere vakantie. En wat is een betere manier om de prachtige natuur van een land te verkennen dan te voet?

<h2>Waarom een wandelvakantie?</h2>

Waarschijnlijk hoeft u niet overtuigd te worden van de voordelen van een wandelvakantie, maar wellicht wordt u hierdoor toch extra enthousiast. Een fijn aspect van een wandelvakantie is dat u in beweging bent. Heel de dag ontspannen op een strandbed kan prettig zijn, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Als u een iets actiever type bent, dan is wandelen in een mooie omgeving een prettige vorm van ontspannen en bijkomen van het drukke leven van alledag. Al wandelend kunt u rustig genieten van al het moois om u heen. U heeft alle tijd om de omgeving in u op te nemen en kunt uw eigen tempo aanhouden.

<h2>Mooie gebieden om te verkennen</h2>

Mooie natuurgebieden zijn natuurlijk overal te vinden. De locatie van uw wandelvakantie kunt u kiezen op basis van verschillende aspecten. Kunt u bijvoorbeeld goed tegen warmte, of heeft u liever een iets koelere omgeving? Vindt u het leuk om in de bergen heuvel op en af te klauteren, of geeft u de voorkeur aan een vlak landschap? Daarnaast is er nog de keuze of u de caravan op één plek neerzet en van daaruit verschillende wandelingen gaat maken, of juist meerdere campings aan wilt doen om verschillende gebieden te kunnen ontdekken.

Een voorbeeld van een prachtig natuurpark om te voet te verkennen is Serra de São Mamede in Portugal. Dit natuurpark ligt vlak bij de grens met Spanje en biedt alle rust en ruimte die u nodig heeft om heerlijk te kunnen wandelen. In de buurt van dit natuurpark zijn verschillende (kleinschalige) campings te vinden waar u met de caravan terecht kunt.

Ook verschillende delen van Frankrijk zijn bij uitstek geschikt voor een fantastische wandelvakantie. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gedacht aan de Vogezen? Hier ligt het mooie groene Parc naturel les Deux Ballons, dat genoeg mogelijkheden biedt voor diverse activiteiten. In deze omgeving vindt u onder andere gezellige boerencampings om te verblijven.

Trekt de sfeer en het natuurschoon van Zwitserland u meer aan? Ook hier zijn uiteraard veel geschikte plekken om uw actieve vakantie door te brengen. Vooral het schitterende berglandschap leent zich hier uitstekend voor. Kijk bijvoorbeeld eens naar campings in het mooie Wallis. En blijft u liever iets dichter bij huis, dan zijn de Ardennen een feest voor zowel beginnende als ervaren wandelliefhebbers.

<h2>Goed voorbereid op pad</h2>

Als ervaren wandelaar weet u waarschijnlijk wel waar u rekening mee kunt houden bij lange wandeltochten. Voor de beginnende wandelaar hier toch een aantal belangrijke punten op een rij:

  • Zorg voor goede wandelschoenen. Het lijkt misschien een open deur, maar goede (ingelopen) schoenen vormen de basis voor een succesvolle wandelvakantie zonder blaren of blauwe teennagels.
  • Ook goede kleding is geen overbodige luxe. Het kan verstandig zijn om op langere wandeltochten altijd wat extra (warme) kleding mee te nemen, ook als het warm is. Het weer kan zomaar omslaan.
  • Zorg voor bescherming tegen teken en andere insecten en controleer uzelf en elkaar hierop.
  • En last but not least: neem voldoende water mee. Beter te veel dan te weinig, want u weet nooit waar u terecht komt en bij warm weer ligt uitdroging op de loer. Ook iets te eten is altijd goed om bij u te hebben.

Voor meer wandeltips kunt u bijvoorbeeld terecht op de website van de ANWB. Een goede voorbereiding zorgt voor een ontspannen wandelvakantie!

Laat een bericht achter