Landgraaf, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
088-6003810

Caravan huren, waar let je op?

Het huren van een caravan om op vakantie te gaan heeft veel voordelen. De caravan is kant en klaar, u hoeft zelf niet na te denken over onderhoud en stalling. Daarbij is het voordeliger dan een caravan aanschaffen. U kunt gewoon uw wensen aangeven bij de verhuurder en deze zorgt ervoor dat de juiste caravan voor u klaar staat. Natuurlijk wilt u wel zeker weten dat alles goed geregeld is, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan tijdens de reis. Daarom hieronder een aantal punten die u zelf kunt checken voor vertrek.

Slapen, koken en douchen

Op vakantie wilt u zich waarschijnlijk kunnen ontspannen. Hiervoor is het belangrijk dat de dagelijkse bezigheden geen problemen opleveren. Om te beginnen moet de caravan genoeg ruimte bieden. Is er voldoende plek aan tafel? Is de caravan wel hoog genoeg, zodat u er fatsoenlijk in kunt staan? Ook is het prettig als u lekker kunt slapen. Controleer daarom of het bed lekker ligt en of het groot genoeg is, zowel in de lengte als de breedte.

Een ander punt om op te letten is de keuken. Nu zult u tijdens uw vakantie geen drie gangen diner gaan staan bereiden, toch is fijn als u uit de voeten kunt in het caravan keukentje. Werkt alles naar behoren? Is er voldoende ruimte in de kastjes en de koelkast? En hoe is het gesteld met de kraan? Ook de wc en badkamer zijn belangrijk voor een prettig verblijf. Kijk bijvoorbeeld even of de douche wel hoog genoeg hangt, zodat u er fatsoenlijk onder kunt. En heeft het toilet wel een logisch doorspoel systeem, of werkt het net even anders dan u gewend bent?

Water en elektriciteit

Water en elektriciteit zijn vaak heel vanzelfsprekend, totdat het niet goed blijkt te werken. Voor de zekerheid kunt u navragen of er bijzonderheden zijn wat betreft de boiler, de watertank of afvalwater tank. En gaat u naar een plek waar het fris kan worden? Dan kan het verstandig zijn om ook even de verwarming te controleren. Iets anders waar u naar kunt kijken, is het aantal stopcontacten dat aanwezig is in de caravan. Als er te weinig zijn, of ze zitten op onlogische plekken, dan is dit eenvoudig op te lossen. Maar dan is het natuurlijk wel prettig om hier van tevoren rekening mee te kunnen houden.

Alles wat er op het eerste gezicht logisch uitziet, kan in de praktijk heel anders uitpakken. Vaak merkt u pas wat er niet klopt tijdens het gebruik ervan. Daarom kunt u beter van tevoren kritisch kijken en dingen uitproberen. U hoeft dan tijdens de vakantie niet meer uit te vinden hoe alles werkt, zodat u vooral lekker kunt ontspannen.

Laat een bericht achter