Landgraaf, Nederland. Bezoek alleen op afspraak!
088-6003810

Caravan als uitvlucht in crisistijd

Waarschijnlijk leest u het liefst over mooie vakantiebestemmingen en uitjes met de caravan. Maar aangezien we door de coronacrisis even geen kan op kunnen, gooien we het dit keer over een andere boeg. Caravans komen namelijk nog steeds erg goed van pas, ook al kunnen we er niet mee op pad. Een caravan kan in deze barre tijden dienen als extra onderkomen voor wie zich even af wil zonderen, of als werkplek voor degenen die zich moeilijk kunnen concentreren in een huis vol kinderen.

Vakantie afgelast

Precies nu het mooi weer wordt en iedereen er weer lekker op uit wil, zitten we met zijn allen aan huis gekluisterd. Veel mensen hadden al mooie plannen gemaakt voor de aankomende vakantieperiodes. Nu lijkt het erop dat we dit in elk geval voor de komende maanden wel kunnen vergeten. Ineens zitten we met het hele gezin dagenlang thuis. En hoe lief en leuk we elkaar ook vinden, de kans is groot dat de gezelligheid er al snel af is.

De drie weken die in eerste instantie ingesteld waren, zijn nog wel te overbruggen. Je kunt jezelf en elkaar dan nog wel redelijk bezig houden met klusjes en spelletjes. Maar het lijkt er nu meer op dat we deze knusse manier van leven nog wel enige maanden moeten volhouden. En daar zitten de meeste mensen toch niet echt op te wachten. Je kunt geen kant op en de irritaties stapelen zich op. Voor thuiswerkers is deze periode helemaal een uitdaging. De kans is groot dat u een stuk minder gedaan krijgt dan u zou willen.

Tweede huisje op de oprit

Met het hele gezin in quarantaine zitten, is eigenlijk alleen te doen voor mensen met een flink huis. Een gemiddeld rijtjeshuis is meestal niet voorzien van een aparte kantoorruimte. Een extra huisje is in dat geval geen overbodige luxe. Een plekje waar u zich terug kunt trekken als het allemaal even teveel wordt. Of waar u in alle rust, ongestoord uw werk kunt doen. Dit lijkt misschien niet haalbaar, maar de oplossing is eigenlijk vrij simpel. Een caravan op de oprit kan prima dienen als kantoorruimte. Waarschijnlijk heeft u hier zelfs prima wifi bereik. En anders kan een wifi versterker de oplossing bieden.

U zou natuurlijk ook in garage of de schuur kunnen gaan zitten, maar dat is nu niet bepaald een gezellige en inspirerende omgeving. We weten niet hoe lang deze crisis nog zal duren en om nu al die tijd tussen de fietsen en het gereedschap door te brengen…

Laat een bericht achter